4 gode tips, før du bygger en carport

En carport kan være din bils bedste ven. Den giver beskyttelse for det omskiftelige vejr i Danmark, så bilen ikke på samme måde bliver angrebet af rust, og den forlænger din bils levetid. Det i sig selv er gode grunde til at få bygget en carport, hvis du altid har drømt om en. Hvis du vil bygge en carport, er der dog nogle overvejelser, du bør gøre dig på forhånd. Dem kan du læse mere om her.

Tips til at bygge en carport

Ved opførelsen af en carport er der nogle ting, du bør overveje først. Én af de ting er dit budget. Kan du selv nå at spare op til carporten, eller har du brug for at optage et lån til projektet, for eksempel et privatlån trods rki?

Når du først har fastsat dit budget, skal du begynde at se nærmere på opførelsen af carporten. Her er det vigtigt, at du undersøger, hvorvidt du skal bruge en byggetilladelse. Som regel kræver opførelsen af en carport ikke en byggetilladelse, så længe den samlede bebyggelsesprocent ikke overstiger 50 kvadratmeter. Derudover er det en god ide at opføre carporten mere end 2,5 meter fra et skel eller en offentligt vej, da du ellers kan komme ud for skærpede regler. Ved selve byggeriet er det en god ide at:

  • Sørge for, at carportens tag kan klare sneens væg, så du ikke får skader på din bil
  • Bruge enten en støbt plade eller en fast gruset bund som gulv
  • Supplere den ellers simple konstruktion med et tag og 4 stolper med vægge, så du skærmer din bil mod blæst, regn og sne
  • Sørge for, at carporten er blevet solidt forankret i grunden, da blæsevejr kan skabe løftekraft