POOF går din RRIF!

For nogen tid siden deltog jeg i et seminar, hvor deltagerne fik at vide at brænde nogle penge; en rimelig størrelse mængden af penge. Du skal have hørt den gnavende og gnashing af tænder i dette rum! Skridt ret op, folk, og lys det i brand. Kom nu. Det er kun penge.
Nogle mennesker, sandsynligvis mindre dygtige på besparelse end andre, faktisk styrtede frem i et forsøg på at vise, hvordan penge havde ingen hold over dem. Der var et princip derinde et sted. Ikke sikker på, hvad det var.
Andre cowered i det hjørne, nægtede at tage ud deres tegnebøger, på udkig efter udgange. Det synes rimeligt for mig at undgå at torching kontant. Efter alt, har du arbejdet hårdt for det. Sat i år værd af arbejde og sætte off mange luksusforbrug at akkumulere hvad reden æg du har. Brænder det ville en eller anden måde synes at indikere et knæk i psyken.
Men hvad hvis jeg fortalte dig, at mange mennesker er gearet til brænde snesevis af tusindvis af dollars? Åh, de kommer ikke til at marchere frem på forsiden af nogle hotel balsal og trække ud stakke af kontanter fra en Rejsetaske og kaste dem alle på en kontrolleret, indendørs bålplads. Nope. Det er dramatisk. Deres metode er meget sværere at billedet, men lad os prøve og oprette et livagtigt billede alligevel.
Forestil dig en pensioneret enke eller enkemand. Eller, måske, en senior enkelt person. En person, der er færdige arbejder, og har været der nyder frugterne af deres opsparing. De har samlet flere hundrede tusinde dollars i deres RRSP, som er siden blevet overført til en RRIF. De modtager indkomst fra denne RRIF. Lad os sige det har $400.000 i den.
Ligesom de fleste af os ønsker denne person ikke at tænke over deres egen død. Deres fokus er på deres børnebørn, måske. Hobbyer. Haven. Andre ting. De er, selvfølgelig, overrasket, når de dør, og endnu mere overrasket når de får en æske med popcorn og en forreste sæderække til den posthume show kaldet «distribution af dine aktiver».
Lad os gå lige til den store finale, skal vi? I denne sidste del af showet, indholdet af personens RRIF er sat i en over-sized Rejsetaske, sawed i halv, og halvdelen er kastet op på de kæmpemæssige bål kendt nu som Canada oppebørselskontor. Lad mig forklare…
Provenuet af en RRSP eller RRIF kan afgiftsfrit, rulle til en efterlevende ægtefælle uden skattemæssige konsekvenser. I vores eksempel, men er der ingen ægtefælle at rulle provenuet til. Som et resultat, kommer det fulde beløb af RRSP eller RRIF ind i indtægter i året for død. Hvad sker der, når du får en pludselig tilstrømning af kontanter? Sige $400.000 værd af kontanter? Nå, først og fremmest vil det vil sætte dig i den allerhøjeste skatteklasse. For det andet, du er beskattet. (Dermed tanken om lige savning, over mellemstore Rejsetaske i halve, og kastede en halv på bålet.)
Ikke overbevist. Okay, glemme bål idé. I stedet, halvdelen af Rejsetaske indhold, $200.000 i vores eksempel er sat ind i en kasse, bundet op med en flot rødt bånd og hånd leveres til… Premierminister. Ligesom at bedre? Hmm.
Nå, i det mindste nu ved du hvad der sker når du dør. Der er en stor brand. Der er gnavende og tænderskæren. Mennesker farende for udgange. Og et par gode mennesker, der sidder der roligt, fordi de planlægges på forhånd, eller havde allerede været igennem alt dette på nogle weekend-seminar.
Strategier eksisterer for at undgå erosion (torching) af dine aktiver, når du dør. Tal med din bankrådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*